Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Thomas Haenen
22 juni 2018, 16:45
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 25

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Nokia 7 Plus duurtest

Nokia

Ook deze week loopt Nokia weer voorop met zijn updatebeleid. Bezitters van de Nokia 7 Plus kunnen aan de slag met Developer Preview 2 van Android P. Hoewel de software nog wat bugs kent, kun je zo wel alvast kennis maken met alle nieuwe features van Android. Installatie gebeurt handmatig, door je aan te melden voor het previewprogramma via Nokia’s site.

Voor bezitters van de Nokia 2 is er deze week eindelijk een update naar Android Oreo. Die biedt enkele aanpassingen aan het uiterlijk van de software en notificaties. Ook zou de software geoptimaliseerd zijn voor minder krachtige hardware, waar de Nokia 2 bij uitstek van profiteert. Het gaat nog wel om een beta (meld je hier aan), maar de definitieve versie volgt hopelijk binnen enkele weken. Daarnaast rolde er nog een enkele beveiligingsupdate uit. De volledige lijst is als volgt:

  • Nokia 7 Plus – Android P Developer Preview 2 nu beschikbaar
  • Nokia 2 – Android 8.1 (Oreo)-bèta
  • Nokia 8 – beveiligingsupdate juni

Samsung

Samsung rolt deze week een  tweetal beveiligingsupdates uit. Voor de Galaxy Note 8 staat de beveiligingsupdate van juni klaar. Daarmee ben je dus volledig beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android. Als het goed is krijg je een notificatie zodra de update klaar staat voor jouw toestel. Handmatig checken kan door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan en ‘updates handmatig downloaden’ te selecteren.

Dan is er nog een beveiligingsupdate voor de onlangs verschenen Galaxy A6 Plus. Opmerkelijk genoeg gaat het hier echter om de patch van mei. Wel voegt Samsung enkele andere verbeteringen toe als goedmakertje. Zo zegt het bedrijf ook de stabiliteit van de camera te hebben verbeterd. Wat er precies aangepakt is, weten we helaas niet.

Wileyfox

Nog niet zo heel lang geleden was Wileyfox vrij vlot in het updaten van zijn smartphones. Begin dit jaar ging het bedrijf echter bijna failliet, en sindsdien horen we maar weinig van de Britten. Inmiddels is Wileyfox overgenomen door STK en nu lijken ook de updates weer voorzichtig uit te rollen. Na lang wachten is er eindelijk een Android 8.1-update voor de complete Wileyfox Swift 2-reeks. Je krijgt automatisch een notificatie zodra jouw toestel aan de beurt is.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met verwachte Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu