De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Thomas Haenen
6 juli 2018, 14:05
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt wekelijks op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 27

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Google

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe beveiligingsupdate. De editie van juli verscheen deze week, en is direct voor alle Google Nexus- en Pixel-toestellen. Er worden ook dit keer weer enkele tientallen kwetsbaarheden in Android aangepakt, zodat je toestel weer beschermd is tegen alle op dit moment bekende problemen met het besturingssysteem. De beveiligingsupdate is in ieder geval beschikbaar voor de volgende toestellen van Google.

Nokia

De Finse fabrikant is er ook deze maand weer snel bij met beveiligingsupdates. Vlak nadat Google de nieuwe software vrij gaf, dook deze al op op een tweetal toestellen. Daarnaast is update van vorige maand inmiddels ook beschikbaar voor de goedkoopste Nokia-smartphone, de 1.

  • Nokia 5 – beveiligingsupdate juli
  • Nokia 6 – beveiligingsupdate juli
  • Nokia 1 – beveiligingsupdate juni

Samsung

Bij Samsung verschenen afgelopen weekend nog nét twee beveiligingsupdates van juni, vlak voor het einde van de maand. Inmiddels heeft het bedrijf een groot deel van zijn huidige smartphones bijgewerkt met die update. Daarnaast verscheen deze week een iets grotere Galaxy S9-update met ‘Hey Google’-ondersteuning.

Motorola

Motorola-gebruikers hebben er even op moeten wachten, maar nu is de fabrikant eindelijk begonnen met de uitrol van Android Oreo voor zijn oudere smartphones. Deze week worden twee midrange-smartphones bijgewerkt: de Moto Z2 Play en Z Play. Daarmee neemt het bedrijf een voorschot op de Z3 Play, die binnenkort in Nederland te koop is en al direct op Android Oreo loopt.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met verwachte Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu