Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 28

Thomas Haenen
13 juli 2018, 16:55
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 28

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door updates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Ook deze week zijn er weer heel wat toestellen bijgewerkt, en we hebben ze op een rijtje gezet voor je.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 28

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Samsung

De Samsung Galaxy A8 lanceerde eerder dit jaar nog met Android Nougat, terwijl Android Oreo toen al een half jaar beschikbaar was. Die opmerkelijke keuze wordt nu eindelijk goedgemaakt: een Oreo-update voor de A8 rolt vanaf deze week uit in Nederland, samen met een beveiligingsupdate van juli. Voor de S6 Edge Plus, inmiddels een bijna drie jaar oude smartphone, rolt deze week de beveiligingsupdate van juni. Het is waarschijnlijk één van de laatste updates voor het toestel ooit.

Samsung Galaxy A8 – Android 8.1 (Oreo) en beveiligingsupdate juli
Samsung Galaxy S6 Edge Plus – beveiligingsupdate juni

Sony

De Japanse fabrikant is er vaak vroeg bij met de beveiligingsupdates, en ook in juli zitten ze weer goed. Een drietal vlaggenschepen van eind vorig jaar kan vanaf nú aan de slag met de update van juli. Daarmee ben je beschermd tegen zowat alle bekende kwetsbaarheden in het besturingssysteem.

Sony Xperia XZ1 – beveiligingsupdate juli
Sony Xperia XZ1 Compact – beveiligingsupdate juli
Sony Xperia XZ Premium – beveiligingsupdate juli

Nokia

Ook Nokia laat er geen gras over groeien. Het bedrijf heeft beveiligingsupdates vrijgegeven voor een hele hand vol toestellen. Staat jouw Nokia er niet tussen? Niet getreurd, de kans is groot dat die binnen afzienbare tijd beschikbaar is.

Nokia 2 – beveiligingsupdate juli
Nokia 5 – beveiligingsupdate juli
Nokia 6 – beveiligingsupdate juli
Nokia 6 (2018) – beveiligingsupdate juli
Nokia 7 Plus – beveiligingsupdate juli
Nokia 8 – beveiligingsupdate juli

Asus Zenfone 5 kopen

Asus

We horen niet vaak van Asus, maar de fabrikant heeft deze week een update vrijgegeven voor zijn nieuwste vlaggenschip. Vanaf deze week te koop, en ook direct voorzien van een beveiligingsupdate. Helaas gaat het wel om de update van juni, maar vermoedelijk laat die van juli niet lang op zich wachten. Asus pakt tegelijkertijd wat andere pijnpunten aan, en verbetert onder andere de snelheid van camerafocus en maakt aanpassingen aan energiebeheer, NFC en het notificatielampje.

Asus Zenfone 5Z – beveiligingsupdate juni 2018

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met verwachte Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu