Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 34

Thomas Haenen
24 augustus 2018, 19:24
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 34

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 34

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Nokia

Bij Nokia gaan ze gestaag verder met de uitrol van de meest recente beveiligingsupdate. De Finse fabrikant weet doorgaans binnen een maand al zijn toestellen bij te werken en lijkt ook nu weer goed op schema te liggen. Drie populaire midrange-toestellen van het bedrijf zijn deze week aan de beurt.

Nokia 6 (2018) – beveiligingsupdate augustus
Nokia 8 – beveiligingsupdate augustus
Nokia 7 Plus – beveiligingsupdate augustus

OnePlus

Bij OnePlus geven ze deze week ook de beveiligingsupdate van augustus vrij. Die is een onderdeel van OxygenOS 5.1.5. Met deze update introduceert OnePlus ook nog enkele andere verbeteringen. Zo hoef je niet meer op ‘OK’ te drukken bij het invoeren van je pincode; ontgrendelt net wat sneller. Ook worden de 5 en 5T van Project Treble-ondersteuning voorzien. Dat zorgt in de toekomst voor snellere updates.

OnePlus 5 – OxygenOS 5.1.5 met beveiligingsupdate augustus
OnePlus 5T – OxygenOS 5.1.5 met beveiligingsupdate augustus

Samsung

De Koreaanse fabrikant komt deze week met een hele opmerkelijke update. De Galaxy S5 Mini wordt bijgewerkt naar firmware met versienummer G800FXXU1CRG4. Opmerkelijk, want de SD Mini is inmiddels ruim vier jaar oud. De laatste update verscheen in augustus 2017. Bovendien is het onduidelijk wat er precies aangepast is. Ook na installatie vermeldt de software dat de beveiligingsupdate uit 2017 dateert. Vermoedelijk gaat het om enkele optimalisaties op de achtergrond, maar wat precies weten we dus niet.

Samsung Galaxy S5 Mini – update G800FXXU1CRG4

Sony

Sony werkt deze week een ogenschijnlijk willekeurige selectie toestellen bij met de beveiligingsupdate van augustus. Net als Nokia is Sony vrij goed in consistent en volledig bijwerken van de meeste toestellen. Heeft jouw Xperia nog geen update van augustus, dan ben je vermoedelijk binnen afzienbare tijd aan de beurt.

Sony Xperia X – beveiligingsupdate augustus
Sony Xperia X Compact – beveiligingsupdate augustus
Sony Xperia XA1 – beveiligingsupdate augustus
Sony Xperia L1 – beveiligingsupdate augustus

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met verwachte Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu