Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Thomas Haenen
7 september 2018, 13:47
4 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 36

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Google

Deze week heeft Google de beveiligingsupdate van september vrijgegeven. In totaal worden er liefst 59 problemen opgelost met de nieuwe update. Google’s eigen smartphones ontvangen de update natuurlijk als eerste. Voor deze toestellen zijn er bovendien enkele extra verbeteringen; zo wordt onder andere de geluidskwaliteit bij het afspelen van muziek via bluetooth in de auto verbeterd.

Google Pixel 2 – beveiligingsupdate september 2018
Google Pixel 2 XL – beveiligingsupdate september 2018
Google Pixel – beveiligingsupdate september 2018
Google Pixel XL – beveiligingsupdate september 2018
LG Nexus 5X – beveiligingsupdate september 2018
Huawei Nexus 6P – beveiligingsupdate september 2018

Samsung

Van Samsung is in de voorbije veertien dagen een veelvoud aan verbeteringen verschenen. In sommige gevallen gaat het om iets oudere beveiligingsupdates; dat zijn toestellen die slechts een per kwartaal bijgewerkt worden. Groot nieuws is er voor Galaxy J3-bezitters: deze goedkope smartphone van vorig jaar wordt deze week eindelijk bijgewerkt naar Android Oreo.

Voor de Note Edge en S5 Plus bracht Samsung ook nog twee mysterieuze updates uit. Die toestellen zijn inmiddels vier jaar oud maar worden dus toch nog ondersteund. Wat er precies is verbeterd, is onbekend. De datum van de beveiligingsupdate genoemd in de instellingen is niet bijgewerkt, en Samsung zelf spreekt in de changelog over verbeteringen gericht op stabiliteit en veiligheid. Reken dus maar op een aantal kleine fixes waarmee deze toestellen net iets langer veilig blijven.

Sony Xperia XZ1 Compact

Samsung Galaxy J3 (2017) – Android 8.0 (Oreo)-update
Samsung Galaxy S6 Edge Plus – beveiligingsupdate augustus 2018
Samsung Galaxy S7 – beveiligingsupdate augustus 2018
Samsung Galaxy S7 Edge – beveiligingsupdate augustus 2018
Samsung Galaxy A8 – beveiligingsupdate augustus 2018
Samsung Galaxy A6 Plus – beveiligingsupdate juli 2018
Samsung Galaxy A3 (2016) – beveiligingsupdate juni 2018
Samsung Galaxy Note Edge – update met versienummer N915FYXXU1DRF1
Samsung Galaxy S5 Plus – update met versienummer G901FXXU1CRH1

Sony

Bij Sony hebben ze vrijwel alle recente toestellen al eerder in augustus bijgewerkt naar de beveiligingsupdate van augustus. Daarom blijft er deze week maar een tweetal over; de overige toestellen worden waarschijnlijk klaargestoomd voor de update van september. Bij recente Sony-smartphones als de Xperia XZ2 verschijnt die mogelijk al vanaf volgende week.

Sony Xperia XZ – beveiligingsupdate augustus 2018
Sony Xperia XZs – beveiligingsupdate augustus 2018

Nokia

De Nokia 3 was volgens de Finse fabrikant het enige Nokia-toestel zónder beveiligingsupdate van augustus. Die is deze week echter ook voorzien, en dus zijn ook de Finnen klaar om vanaf komende week de update van september uit te rollen.

Nokia 3 – beveiligingsupdate augustus 2018

OnePlus

OnePlus is alvast aan het voorsorteren op de volgende grote update. Daar verscheen deze week de open bèta van Android 9.0 voor de OnePlus 6. Geïnteresseerde gebruikers kunnen op de site van de fabrikant lezen hoe ze hem moeten installeren. Let op: er zitten nog wel wat bugs in, dus maak voor installatie een back-up van eventuele belangrijke bestanden. Of wacht even op de stabiele, definitieve versie die waarschijnlijk ergens dit najaar verschijnt.

OnePlus 6 – voorlopige versie Android 9.0 (Pie)

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met verwachte Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu