De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 38

Wouter Nijsen
21 september 2018, 13:46
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 38

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 38

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Samsung

Samsung rolde deze week verschillende updates, voornamelijk voor (oude) vlaggenschepen. Niet alleen de beveiligingsupdate van september is beschikbaar, ook worden verschillende toestellen voorzien van nieuwe features. Hierbij kun je denken aan superslowmotion en AR Emoji.

Huawei

Huawei is doorgaans een maandje later met het uitrollen van beveiligingsupdates, zoals we deze week bij de P20 Lite kunnen zien. Heb je ook op jouw Huawei-toestel een update ontvangen? Laat het ons dan weten!

Sony

Sony starte vorige week met de uitrol van de september-update en die is nu voor veel meer toestellen beschikbaar. Check het lijstje hieronder voor alle telefoons op een rijtje.

Nokia

Heb je een Nokia-toestel? Voor een aantal telefoons staat een nieuwe update klaar. De komende weken worden nog meer toestellen bijgewerkt.

  • Nokia 8 – beveiligingsupdate van september 2018
  • Nokia 8 Sirocco – beveiligingsupdate van september 2018
  • Nokia 3.1 – Android 8.1-update met patch van september 2018

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu