De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 39

Thomas Haenen
28 september 2018, 13:37
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 39

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 39

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Huawei

De prijs voor de meest opmerkelijke update gaat deze week naar Huawei. De P20 Pro werd deze week voorzien van de beveiligingspatch van augustus, maar die update schakelt tevens de Master AI-mode uit. Een paar dagen later verscheen er nóg een update, die de prestaties van het toestel bij het spelen van PUBG verbetert.

Samsung

Ook Samsung kan er overigens wat van. De inmiddels vijf jaar oude Galaxy Note 3 heeft deze week een beveiligingsupdate ontvangen. Wat er precies aangepakt wordt is onduidelijk, al belooft Samsung verschillende verbeteringen voor de prestaties en beveiliging. Mocht je nog altijd met een Note 3 rondlopen, dan ben je voorlopig weer even beschermd.

Sony

De inmiddels ruim twee jaar oude Sony Xperia X en Xperia X Compact ontvangen deze week de meest recente beveiligingsupdate. Met de ondersteuning van Sony zit het dus wel goed. Opmerkelijk genoeg valt de Xperia X Performance, die ook halverwege 2016 verscheen, dan weer buiten de boot. Dat toestel heeft al sinds de zomer geen updates meer gehad. Ook de iets nieuwere Xperia XZ en Xperia XZs zijn bijgewerkt.

Nokia

Slechts een enkele beveiligingsupdate vanuit de Finse fabrikant deze week, voor de Nokia 6 (2018). Veel andere toestellen van het bedrijf zijn natuurlijk al eerder deze maand bijgewerkt.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu