De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Thomas Haenen
25 januari 2019, 12:14
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week onder andere Android Pie voor de Galaxy Note 9!

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 4

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Nokia

Nokia gaat gestaag door met Android Pie-updates, en rolde deze week nieuwe software uit voor twee van zijn goedkopere toestellen. Ook bracht het bedrijf een planning uit voor de komende maanden. Zo weet je precies wanneer welke Nokia-smartphone Android Pie-updates krijgt. Enige achterblijver: de Nokia 2, die nog steeds wacht op een Android Oreo-update. Dit budgettoestel wordt overigens niet volledig vergeten: zo verscheen er deze week wel gewoon een beveiligingsupdate.

  • Nokia 5 – Android 9.0 (Pie)-update
  • Nokia 3.1 – Android 9.0 (Pie)-update
  • Nokia 1 – beveiligingsupdate januari 2019
  • Nokia 2 – beveiligingsupdate januari 2019
  • Nokia 2.1 – beveiligingsupdate januari 2019
  • Nokia 3 – beveiligingsupdate januari 2019
  • Nokia 6.1 – beveiligingsupdate januari 2019
  • Nokia 7 Plus – beveiligingsupdate januari 2019
samsung galaxy note 9 preview

Samsung

Bij Samsung deze week één hele belangrijke update: de Galaxy Note 9 is nu ook van Android Pie met de nieuwe OneUI voorzien. Daarmee zijn in ieder geval de meest recente toptoestellen van Pie voorzien. Oudere smartphones volgen waarschijnlijk snel.

Motorola

De Motorola One loopt op Android One, een vrijwel onaangepaste versie van Android. Het ligt dan ook voor de hand dat de smartphone snelle updates krijgt. Het toestel is deze week alvast voorzien van de meest recente beveiligingsfix van Google.

Xiaomi

Ook de Mi A2 loopt op Android One, en dus rollen beveiligingsupdates hiervoor snel uit. Voor zover bekend is er echter nog geen update voor de goedkopere Mi A2 Lite, die ook van Android One voorzien is.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One
Motorola One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu