Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 40

Thomas Haenen
5 oktober 2018, 13:37
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 40

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 40

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Google

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe beveiligingsupdate. Google gaf deze week de patch van oktober vrij. Dit keer worden er 26 kwetsbaarheden aangepakt in het besturingssysteem. Volgens Google zijn er nog geen kwaadwillenden die er misbruik van gemaakt hebben, maar het kan nooit kwaad om goed beschermd te zijn. De update is direct al beschikbaar voor Google’s eigen toestellen.

Android beveiligingsupdate

Nokia

Goed nieuws voor bezitters van de Nokia 7 Plus deze week: zij mogen aan de slag met Android Pie. Het is de eerste Nokia-smartphone die bijgewerkt wordt. De update wordt inmiddels geleidelijk wereldwijd uitgerold. Daarnaast staat er ook een beveiligingsupdate klaar voor onder andere de Nokia 3. Helaas nog wel die van september, maar ook dat is nog aardig adequate bescherming.

Sony

Tot slot nog een opmerkelijke update vanuit Sony. De Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra ontvangen deze week een update met versienummer 50.1.A.13.83 die ondersteuning voor beter geluid toevoegt. Beide toestellen kunnen nu high-resolution audio afspelen. Vanuit de instellingen kun je bij de audio-opties ‘DSEE HX’ activeren. Dat staat voor Digital Sound Enhancement Engine, en zorgt ervoor dat je geluid scherper klinkt en minder ruis heeft. Daarvoor is wel een bedrade koptelefoon vereist, overigens.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu