De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 41

Thomas Haenen
12 oktober 2018, 16:55
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 41

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 40

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Sony

Sony is deze week begonnen met de uitrol van Android Pie voor twee van zijn nieuwste smartphones. Daarmee is de fabrikant onder andere Samsung, Huawei en Motorola te snel af. Let op: Sony rolt de software geleidelijk wereldwijd uit, dus het kan zijn dat hij nog niet beschikbaar is voor jouw toestel. Even geduld dus. Tevens bracht het bedrijf een eerste kleine update uit voor de Xperia XZ3.

Nokia

De Finse fabrikant belooft drie jaar beveiligingsupdates voor alle smartphones die het verkoopt, en dus valt er veel te updaten. Ook deze week zijn er weer een aantal smartphones aan de beurt.

  • Nokia 5 – beveiligingsupdate oktober 2018
  • Nokia 6 – beveiligingsupdate oktober 2018
  • Nokia 7 Plus – beveiligingsupdate oktober 2018
  • Nokia 8 – beveiligingsupdate oktober 2018

Samsung

Deze maand brengt Samsung een omvangrijke camera-update uit voor de Galaxy Note 9. Die zorgt ervoor dat het toestel vooral in situaties met weinig licht veel betere foto’s maakt. Vorige week was de software al bij een enkele provider beschikbaar, inmiddels zou vrijwel iedereen de software ontvangen moeten hebben.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5
Nokia 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu