Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Thomas Haenen
19 oktober 2018, 16:45
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 42

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Sony

Vanuit Sony deze week niet alleen Android Pie-updates voor de Xperia XZ2-reeks, maar ook toezegging van meer updates voor andere toestellen. Sommigen al heel snel: vanaf 26 oktober is de Android Pie-update beschikbaar voor een drietal relatief recente Sony-toptoestellen. Daarmee loopt de fabrikant voorop op zowat alle concurrenten.

Nokia

Android Pie is nu voor de Nokia 7 Plus beschikbaar. Het bedrijf rolt de komende weken namelijk nog veel meer Android Pie-updates uit voor andere toestellen. Deze week in ieder geval slechts één kleine update: de beveiligingsupdate van oktober voor de relatief prijzige Nokia 8 Sirocco.

Samsung

Meerdere updates bij Samsung deze week, waaronder voor vrij nieuwe smartphones. Gek genoeg gaat het veelal wel om ‘oudere’ updates: zowel de Galaxy A6 als A8 mogen aan de slag met de beveiligingsupdate van vorige maand, terwijl de Tab S3 die van augustus krijgt. Zelfs de stokoude Galaxy S5 Neo wordt bijgewerkt.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8 Sirocco
Nokia 8 Sirocco

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu