De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 43

Thomas Haenen
29 oktober 2018, 15:27
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 43

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Ook deze week brengen we je daarom, ietsje later dan je van ons gewend bent, een overzicht met alle updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 43

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Motorola

Het heeft behoorlijk lang geduurd: terwijl andere fabrikanten al met Android Pie bezig zijn, pakt Motorola eindelijk uit met Oreo. Vooralsnog gaat het alleen om de Moto G5S en G5S Plus, maar vermoedelijk zijn de ‘gewone’ Moto G5 en G5 Plus nog voor het einde van het jaar aan de beurt. Met de update worden ze tevens voorzien van de beveiligingsupdate van augustus.

Samsung

Bij Samsung zijn ze inmiddels aardig op weg met de uitrol van de laatste beveiligingsupdate. Een flink aantal toestellen is in de afgelopen bijgewerkt. Niet alleen de duurste toptoestellen, maar ook goedkopere budgetsmartphones zijn weer voorzien van de nieuwste bescherming.

Nokia

Ook Nokia brengt deze week weer een handjevol updates uit. De fabrikant garandeert maandelijkse beveiligingsupdates voor elke Android-smartphone tot drie jaar na de release. Soms duurt het iets langer, maar doorgaans weten ze zich aardig aan die deadline te houden.

  • Nokia 2 – beveiligingsupdate oktober 2018
  • Nokia 3 – beveiligingsupdate oktober 2018

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu