De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 44

Thomas Haenen
2 november 2018, 13:40
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 44

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 44

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Op de valreep wist Samsung eind oktober nog enkele smartphones bij te werken naar de nieuwste beveiligingsupdate. Het bedrijf voorziet inmiddels een groot aantal toestellen maandelijks van deze updates, en loopt daarmee aardig voor op veel concurrenten. Ook in oktober is het assortiment weer redelijk up-to-date gebleven.

Nokia

De Finse fabrikant is één van de weinige bedrijven met meerdere Android Pie-smartphones. Deze week kwam er nog eentje bij: ook voor de vrij nieuwe Nokia 6 (2018) (ook wel 6.1 genoemd) wordt de update nu uitgerold.

Motorola

Bij Motorola verscheen vorige week eindelijk een Android Oreo-update voor de Moto G5S, en deze week is ook de gewone G5-reeks aan de beurt. Beide toestellen beschikken daarmee eindelijk over Android 8.0, ruim een jaar nadat Google de software introduceerde.

OnePlus

OnePlus lanceerde deze week een nieuwe smartphone, en bracht er gelijk een eerste update voor uit. De gloednieuwe OnePlus 6T beschikt als één van de eerste over de beveiligingsupdate van november. Ook de camera en Screen Unlock-functie zijn verbeterd. Ook voor OnePlus 6-bezitters is er goed nieuws: zij krijgen deze week al de nieuwe nachtmodus van de 6T.

  • OnePlus 6T – nieuwe features + beveiligingsupdate november 2018
  • OnePlus 6 – Nightscape, Studio Lighting + beveiligingsupdate november 2018

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G5
Motorola Moto G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu