Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 45

Thomas Haenen
9 november 2018, 15:20
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 45

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 42

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Google

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe beveiligingsupdate. Die is doorgaans als eerste beschikbaar voor Google’s eigen smartphones. Deze keer waren sommige OnePlus-toestellen net wat eerder, maar met onderstaande Pixels sta je nog steeds vooraan in de rij voor verse software. Deze Google Pixel-smartphones zijn daarmee beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android.

Android beveiligingsupdate

Android One-toestellen

Ook voor verschillende andere Android One-toestellen is inmiddels de nieuwste beveiligingsupdate beschikbaar. Dat gaat niet altijd vlekkeloos: sommige Xiaomi Mi A2-gebruikers melden bijvoorbeeld dat hun toestel niet meer opstart na het installeren. Voorlopige oplossing is om de simkaart tijdelijk te verwijderen, daarna werkt alles weer.

Samsung

Bij Samsung deze week slechts een enkele update. Niet eens voor een smartphone, maar voor een tablet bovendien. Wel kondigde het bedrijf deze week aan dat de Android Pie-update voor de Galaxy S9 en Note 9 begin 2019 beschikbaar is.

Sony

Nog geen updates voor november bij Sony, maar een oudere update voor een handjevol oudere toestellen. Deze week zijn de Xperia XZ en XZs aan de beurt, die vorig jaar verschenen

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

General Mobile GM6
General Mobile GM6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu