De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 46

Thomas Haenen
16 november 2018, 10:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 46

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 46

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Sony

Sony verdient een applausje voor zijn razendsnelle updates. De Japanse fabrikant had al meerdere smartphones op Android Pie lopen, en daar komen er deze week nog een paar bij. Zelfs de inmiddels twee generaties oude Xperia XZ1 is nu al van Pie voorzien. Dat is behoorlijk indrukwekkend, zeker als je beseft dat andere grote fabrikanten als Samsung en Huawei pas eind dit jaar of begin volgend jaar hun eerste updates vrijgeven.

Samsung

Vorige week gaf Google de beveiligingsupdate van november vrij, en inmiddels begint deze ook uit te rollen naar populaire Android-smartphones. De Galaxy S9-reeks is bijvoorbeeld bijgewerkt, en andere Samsung-smartphones volgen vermoedelijk snel. Van sommige lezers horen we bovendien dat de update op de S9 Plus ook enkele cameraverbeteringen belooft.

Xiaomi

Xiaomi maakt verschillende Android One-toestellen. Daarmee ben je in principe verzekerd van snelle, regelmatige updates. De Chinese fabrikant weet die belofte aardig waar te maken: vanaf deze week is Android Pie-beschikbaar voor de voordelige Mi A2.

Nokia

Van een lezer ontvingen we deze week een tip dat de Nokia 8 Sirocco de nieuwste beveiligingsupdate ontvangen heeft. Bedankt voor die tip, RJM! Het lijkt erop dat ook andere Nokia-smartphones zijn bijgewerkt: een handjevol toestellen heeft de update van november deze week gekregen.

  • Nokia 8 Sirocco – beveiligingsupdate november 2018
  • Nokia 8 – beveiligingsupdate november 2018
  • Nokia 6 – beveiligingsupdate november 2018
  • Nokia 5 – beveiligingsupdate november 2018

Motorola

Motorola is goed bezig de laatste tijd: onlangs brachten ze al een Android Oreo-update uit, deze week doen ze er een beveiligingsupdate bij. Helaas wel die van oktober, maar desalniettemin zijn gebruikers van deze budgetsmartphones weer aardig beschermd. Bedankt voor de tip, Richard!

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5
Nokia 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu