Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 47

Thomas Haenen
23 november 2018, 14:55
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 47

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 47

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Het was een drukke week voor Samsung. Meest opvallende is de Android Oreo-update voor de Galaxy J7. Deze ruim twee jaar oude budgetsmartphone wordt nog altijd ondersteund. De Oreo-update heeft even op zich laten wachten, maar gebruikers kunnen er nu mee aan de slag. Verder krijgt de onlangs verschenen Galaxy A9 enkele nieuwe functies voor de camera-app en wordt de fotokwaliteit verbeterd.

OnePlus

Voor bezitters van de gloednieuwe OnePlus 6T staat er alweer een update klaar. OxygenOS 9.0.6 verbetert onder andere de vingerafdrukscanner in het scherm, zodat die sneller ontgrendelt. Daarnaast zijn er nog wat kleine verbeteringen op de achtergrond die het toestel stabieler en veiliger moeten maken.

Nokia

Ook vanuit Nokia slechts een enkele update deze week: de relatief goedkope Nokia 3 krijgt de nieuwste beveiligingsupdate.

  • Nokia 3 – beveiligingsupdate november 2018

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 3
Nokia 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu