De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 48

Thomas Haenen
30 november 2018, 17:05
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 48

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 48

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Xiaomi

De goedkope Mi A2 Lite is deze week de nieuwste smartphone die van Android Pie wordt voorzien. Het  toestel is onderdeel van het Android One-programma en krijgt dus snelle updates. Terwijl Samsung en Huawei hun duurste smartphones nog moeten updaten, is Xiaomi al bezig met budgettoestellen als deze. De update wordt inmiddels geleidelijk wereldwijd uitgerold.

Nokia

Ook bij Nokia wordt deze week taart geserveerd. De onlangs verschenen Nokia 7.1 loopt vanaf nu op Android Pie. De uitrol gebeurt wel geleidelijk, dus het kan even duren voor je hem in Nederland hebt. Voor sommige toestellen is daarnaast een beveiligingsupdate beschikbaar.

Samsung

Samsung gaat gestaag door met de uitrol van verschillende beveiligingsupdates. Het gaat overwegend om de update van november, maar opmerkelijk genoeg worden sommige oudere modellen nog bijgewerkt met de update van augustus(!). Waarom het bedrijf daar zo laat mee is, snappen wij ook niet helemaal.

Sony

De Japanse fabrikant is inmiddels begonnen met de uitrol van de beveiligingsupdate van november. Wij kregen hem onlangs binnen op ons testexemplaar van de Xperia XZ3, maar we horen in de reacties graag of hij ook al voor andere Sony’s beschikbaar is!

HTC

Het heeft even geduurd, maar ook HTC rolt deze week zijn eerste Android Pie-update uit. Die is opmerkelijk genoeg niet voor een vlaggenschip, maar voor de relatief betaalbare HTC U11 Life uit 2017. De Android 9.0-update wordt op dit moment geleidelijk uitgerold in Europa, en bereikt waarschijnlijk ook snel Nederland.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu