De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 49

Thomas Haenen
7 december 2018, 12:10
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 49

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 49

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Bij Samsung combineren ze beveiligingsupdates steeds vaker met toffe nieuwe features. Zo ook bij de Galaxy A6 Plus, die samen met de update van november ondersteuning voor AR Emoji krijgt. Daarmee kun je een scan van je selfie omtoveren tot een groot aantal echte emoji.. De functie zit al langer op duurdere Samsung-smartphones, zoals de Galaxy S9.

Sony

Hoewel Sony er doorgaans snel bij is, hebben ze nog geen beveiligingsupdates van december weten uit te rollen. Wel verschenen er deze week enkele updates van november voor oudere toestellen.

Nokia 7 Plus stevigheid

Nokia

We horen van sommige lezers dat de Nokia-updates die we benoemen niet direct beschikbaar zijn voor hun toestellen. Het lijkt erop dat Nokia zijn nieuwe software zeer geleidelijk wereldwijd uitrolt. Daardoor kan het even duren voor jouw 7 Plus of 2.1 met de software aan de slag kan. Wel is er voor 7 Plus-gebruikers een leuke bonus: ze krijgen tevens een verbeterde camera-app.

  • Nokia 7 Plus – beveiligingsupdate november 2018 & camera-update
  • Nokia 2.1 – beveiligingsupdate november 2018

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 2.1
Nokia 2.1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu