Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Wouter Nijsen
4 februari 2018, 11:00
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Android-fabrikanten rollen regelmatig beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we in dit wekelijkse overzicht de smartphones op een rijtje die zijn bijgewerkt. Zo weet je of er een update voor je klaarstaat.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen, zodat je altijd op de hoogte bent. Ook grotere updates nemen we natuurlijk in dit overzicht mee.

Deze smartphones kregen vorige week een (beveiligings)update

Samsung

Nadat de high-end toestellen van Samsung vorige week werden bijgewerkt, zijn toestellen uit de goedkopere Galaxy J-reeks nu van een update voorzien. Het gaat om de Samsung Galaxy J7 (2017), Galaxy J5 (2017) en Galaxy J3 (2017). De toestellen helaas maar af en toe naar een nieuwe versie geüpdatet, dus het is verstandig om zo snel mogelijk te downloaden en installeren. Hierdoor ben je van de beveiligingspatch van januari voorzien.

Ook voor de Samsung Galaxy A8, die pas een aantal weken verkrijgbaar is, staat de beveiligingsupdate van januari klaar. Houd er rekening mee dat Samsung de update geleidelijk uitrolt, waardoor het even kan duren voordat hij in Nederland beschikbaar is.

OnePlus

OnePlus bracht deze week twee grote updates uit, voor respectievelijk de OnePlus 5 en 5T. Voor laatstgenoemde is de officiële Android Oreo-update beschikbaar, nadat de nieuwste Android-versie al een tijdje door OnePlus werd getest. Oudere toestellen als de OnePlus 3T en OnePlus 3 draaien overigens al langer op Android 8.0.

oneplus 5t android oreo

Gebruikers van de OnePlus 5 hebben een nieuwe optie gekregen om hun toestel te ontgrendelen. Face Unlock, de gezichtsherkenningtechniek die we kennen van de 5T, is nu ook op de smartphone te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat Face Unlock minder veilig (maar sneller) is dan de vingerafdrukscanner, en daarom bijvoorbeeld niet binnen je bank-app te gebruiken is.

Nokia

nokia 6 android oreo update

Goed nieuws voor bezitters van de Nokia 5 en Nokia 6, want fabrikant HMD Global heeft officieel Android 8.0 voor de toestellen uitgebracht. Eerder was een bètaversie van Oreo beschikbaar, maar alle foutjes zijn nu gladgestreken, waardoor iedereen met de nieuwste Android-versie aan de slag kan. De update brengt enkele handige verbeteringen – zoals autofill en stipjes bij app-icoontjes – maar bevat ook de beveiligingsupdate van januari.

Ook de Nokia 2, die onlangs in Nederland werd uitgebracht voor 119 euro, is van nieuwe software voorzien. De beveiligingsupdate van januari, die ongeveer 300MB weegt, staat voor het toestel klaar.

Huawei

Huawei staat niet bekend om zijn uitstekende updatebeleid, maar is helaas wat wisselvallig en inconsistent als het gaat om het bijwerken van (oudere) toestellen. Toch werden bezitters van de Huawei Mate 9 deze week op hun wenken bediend. De Chinese fabrikant is namelijk begonnen met de uitrol van Android 8.0, en daarmee eerder dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

Heb je een Huawei P10 Lite, dan kun je de software ook bijwerken. Het gaat niet om Oreo, maar de beveiligingsupdate van december. Gek genoeg is de januari-update niet beschikbaar, maar mogelijk wordt deze binnenkort uitgebracht. Later dit jaar krijgt de P10 Lite waarschijnlijk een Oreo-update.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen de update mogelijk pas later uit. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu