Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Thomas Haenen
1 februari 2019, 16:33
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 5

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week tal van kleine, maar essentiële updates!

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 5

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Eigenlijk loopt de Galaxy A3 een maandje achter met de update van deze week, maar daar is een goede reden voor. De meeste toestellen in de Galaxy A-reeks ontvangen namelijk slechts één update per kwartaal. De A3 krijgt nu dus in één keer de updates van oktober, november en december. De update van januari, februari en maart verschijnt vervolgens pas over een paar maanden.

Nokia

Bij Nokia worden wel zowat alle toestellen maandelijks bijgewerkt. Ook deze week zet de fabrikant lekker door met het uitrollen van de meest recente update. Het gaat om een handjevol toestellen, maar langzaam maar zeker zijn alle Nokia’s inmiddels weer voorzien.

Sony Xperia XZ1 Android Pie-update

Sony

Ook Sony rolt deze week weer drie updates uit, voor zijn iets oudere toptoestellen. Vrijwel de volledige XZ-reeks heeft inmiddels de update van januari.

LG

Het updatebeleid van LG is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Zelfs de duurste smartphones van het bedrijf worden vaak wat langzaam en onregelmatig bijgewerkt. Dat zien we ook deze week weer: de LG G7 ThinQ, nog altijd het vlaggenschip van de fabrikant, ontvangt de beveiligingsupdate van december pas bijna twee volle maanden nadat Google deze introduceerde. Toch wat jammer.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu