De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Thomas Haenen
14 december 2018, 13:04
4 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 50

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Bij Samsung combineren ze beveiligingsupdates steeds vaker met toffe nieuwe features. Zo ook bij de Galaxy A6 Plus, die samen met de update van november ondersteuning voor AR Emoji krijgt. Daarmee kun je een scan van je selfie omtoveren tot een groot aantal echte emoji. Gebruikers van de Galaxy A7 met drie camera’s vinden vanaf deze week een superslowmotion-optie in de camera-app.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei

Ook bij Huawei zitten ze er bovenop: veel beveiligingsupdates voor toptoestellen deze week. We hebben (nog) geen meldingen ontvangen van updates voor de P20 en P20 Pro, maar mocht jij al iets hebben laat dan van je weten in de reacties.

Sony

Sony is er doorgaans sneller bij dan de concurrentie, en ook deze maand zitten ze weer goed. Hun drie meest recente smartphones zijn deze week allemaal bijgewerkt naar de beveiligingsupdate van december.

Xiaomi

Bezitters van de Xiaomi Mi A1 ontvingen deze week een notificatie dat er een Android Pie-update voor ze klaar staat. We raden je voorlopig sterk af om die te downloaden. Deze update lijkt namelijk voor 4G-problemen te zorgen. Na installatie hebben veel gebruikers plots geen toegang meer tot sommige 4G-frequenties. Wanneer Xiaomi met een oplossing komt is nog onbekend; voor nu kun je dus beter even wachten tot we meer weten.

nokia 7.1 review

Nokia

Net als Sony is Nokia lekker vlot. Deze week brengen ze de beveiligingsupdate van december uit voor vijf van hun populairste smartphones. Let op: we horen van sommige lezers dat de Nokia-updates die we benoemen niet direct beschikbaar zijn voor hun toestellen. Soms kan het dus iets langer duren voor jouw toestel aan de beurt is.

OnePlus

Hoewel de OnePlus 5 en 5T nog geen definitieve update naar Android Pie hebben, komt die wel steeds dichter bij. Deze week gaf OnePlus namelijk een ‘open beta’ vrij van de nieuwe software. Wil je vast aan de slag met een voorlopige versie, lees dan onze instructies voor het installeren van de open beta op de OnePlus 5 en 5T.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu