Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 51

Thomas Haenen
21 december 2018, 13:37
4 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 51

Het jaar zit er alweer bijna op, maar fabrikanten blijven nieuwe updates uitbrengen. Daarom zetten we wekelijks alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Deze week: Samsung, Huawei, Nokia en meer!

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 51

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Nokia

Het is de week van de Android Pie-updates, en Nokia trapt af. Het bedrijf bracht deze week twee grote updates uit voor recente toptoestellen. Daarnaast verscheen er nog een handjevol beveiligingsupdates voor andere smartphones.

Samsung

Samsung lijkt het jaar lekker consistent af te sluiten. Steeds meer Samsung-smartphones ontvangen inmiddels maandelijkse beveiligingsupdates, en de fabrikant is daar ook steeds sneller mee. Deze week is de update weer voor een zevental recente smartphones verschenen.

Xiaomi

Voor de tweede week op rij moeten we een negatief downloadadvies afgeven voor de beveiligingsupdates van Xiaomi. Bij verschillende Mi A2-gebruikers veroorzaakt de update van december namelijk een bootloop. Het toestel blijft eindeloos herstarten en is daardoor onbruikbaar. Vooralsnog lijkt het om een relatief kleine groep gebruikers te gaan, maar desalniettemin kan het geen kwaad om even te wachten met de update tot Xiaomi het euvel weet te verhelpen.

  • Xiaomi Mi A2 – beveiligingsupdate december 2018 (waarschuwing: niet downloaden!)

Huawei

Na Google, Sony en Nokia is Huawei de volgende grote fabrikant die begint met de uitrol van Android Pie-updates. In één keer zijn er drie recente toptoestellen aan de beurt. Huawei heeft tegen ons bevestigd dat deze updates inmiddels wereldwijd uitgerold worden, maar kon niet direct bevestigen wanneer ze precies in Nederland beschikbaar zijn. Mogelijk moet je hier dus nog iets langer wachten.

Android notch-ondersteuning

Asus

We horen niet vaak van Asus, want de fabrikant is hier niet heel populair. Toch zijn ze deze week goed bezig: een Android Pie-update voor de Zenfone 5 rolt inmiddels geleidelijk wereldwijd uit. Ook hier geldt dat we nog niet zeker weten wanneer de update in Nederland verschijnt.

Motorola

Tot slot nog wat kleinere, iets verlate updates van Motorola. Het bedrijf geeft de beveiligingsupdate van november vrij voor twee recente budgetsmartphones.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Zenfone 5
Asus Zenfone 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu