Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 52

Thomas Haenen
28 december 2018, 15:12
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 52

Wekelijks zetten we wekelijks alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Het is alweer het allerlaatste overzicht van 2018, met deze week: Samsung, Huawei, OnePlus, Nokia en meer!

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 52

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

We hebben er even op moeten wachten, maar deze week was het eindelijk zo ver: Samsung is begonnen met de uitrol van Android Pie. De Galaxy S9 is als eerste aan de beurt, maar als we de geruchten mogen geloven volgen veel andere Samsung-smartphones begin volgend jaar al. Samsung introduceert gelijk een vernieuwde interface, de One UI. Die maakt het makkelijker om grote schermen met één hand te gebruiken.

Huawei

Huawei en Samsung zitten elkaar regelmatig op de hielen, en ook deze week was dat weer duidelijk. Ook verschillende Huawei-smartphones zijn nu van Android Pie voorzien. Bijna alle toptoestellen van Huawei zijn inmiddels voorzien; nu is het de vraag wanneer de budgetmodellen aan de beurt zijn.

OnePlus 5 Project Treble-update

OnePlus

En nog een grote naam die deze week update: ook voor de ‘oudere’ OnePlus-modellen is Android Pie nu beschikbaar.

Nokia

Deze week geen waslijst aan updates vanuit Nokia, maar slechts één grote: de Nokia 5.1 Plus kan nu ook met Android Pie aan de slag. Dat is mooi nieuws voor deze gloednieuwe smartphone, die pas enkele weken in de winkels ligt en nu dus al wordt bijgewerkt.

Sony

Vanuit Sony deze week vooral een waslijst aan beveiligingsupdates. Vrijwel alle recente smartphones van het bedrijf hebben nu in ieder geval de update van deze of vorige maand, en zijn dus aardig goed beschermd.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu