Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 7

Thomas Haenen
15 februari 2019, 13:37
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 7

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week tal van kleine, maar essentiële updates!

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 7

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

samsung galaxy s6

Samsung

De Galaxy S6 viert dit voorjaar alweer zijn vierde verjaardag, maar is nog altijd niet vergeten door Samsung. De beveiligingsupdate van vorig jaar wordt op moment van schrijven uitgerold in Europa. De meeste fabrikanten stoppen hun ondersteuning al na twee of drie jaar. De Galaxy S6 was echter populair genoeg dat Samsung blijkbaar het voortzettend van de ondersteuning goed kan rechtvaardigen.

Sony

Bij Sony zijn ze vlot met beveiligingsupdates, zo blijkt ook deze week. Vorige week verscheen de patch al voor wat oudere modellen, nu zijn alle recente topmodellen aan de beurt. Eigenlijk alleen de goedkopere Xperia XA-reeks heeft nog geen updates ontvangen, en daarmee loopt Sony ver voor op de concurrentie.

Nokia

Bij Nokia komen ze iets geleider op gang. Deze week zijn de eerste twee beveiligingsupdates verschenen. Het lijkt een wat willekeurige selectie toestellen, maar de kans is groot dat alle andere Nokia’s binnen nu en enkele weken volgen.

Motorola

Het goede nieuws: Motorola rolt deze week twee updates uit voor oudere toestellen. Goedkope smartphones als deze voor langere tijd ondersteunen is altijd goed. Het slechte nieuws: die updates hebben wel ontzettend lang op zich laten wachten. Google bracht Android 8.1 eind 2017 uit, Motorola komt ruim een jaar later met de software aanzetten. Dat terwijl Android 10.0 alweer voor de deur staat: toch een beetje mosterd na de maaltijd zo.

Huawei

Bedankt voor de tips, Jordy en Joan: zo weten we dat Huawei deze week de beveiligingsupdate van januari uitrolt voor de P20-reeks. Of de Mate-toestellen ook al aan de beurt zijn, is onduidelijk – maar we horen het graag in de reacties.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu