Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android-beveiligingsupdate september rolt uit naar Pixel- en Nexus-toestellen

Erwin Vogelaar
6 september 2017, 19:51
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate september rolt uit naar Pixel- en Nexus-toestellen

Google stelt de Android-beveiligingsupdate van september 2017 beschikbaar. Deze update rolt nu uit naar eigenaren van Pixel- en Nexus-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate september 2017

In de eerste week van elke nieuwe maand stuurt Google een nieuwe beveiligingsupdate uit. Deze updates zorgen ervoor dat Android weer helemaal up to date is op het gebied van beveiliging. Nieuwe ontdekte kwetsbaarheden worden gerepareerd voordat kwaadwillenden er misbruik van kunnen maken.

Deze updates rollen eerst uit naar de Nexus- en Pixel-toestellen, omdat deze smartphones draaien op de meest pure vorm van Android. Andere smartphonemakers die kiezen voor een praktisch kale versie van het besturingssysteem volgen snel, zoals Nokia en Lenovo. Andere fabrikanten gaan de update eerst uitgebreid testen, om te zien of er niet iets misgaat met de update en het laagje dat de fabrikant over Android legt.

beveiligingsupdate september 2017

De update is deze maand weer in twee onderdelen opgedeeld. Hierdoor is het voor fabrikanten mogelijk om sneller het meest kritieke onderdeel uit te rollen naar gebruikers. In totaal worden er met deze update dertien kritieke fouten opgelost. In totaal worden er bijna tachtig kwetsbaarheden opgelost.

Beveiligingsupdate downloaden

De update wordt beschikbaar gesteld voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player, Nexus 9, Nexus 6, Pixel C, Pixel en Pixel XL en wordt automatisch aangeboden op je toestel. Hier hoef je dus niets voor te doen, behalve de update installeren als deze wordt aangeboden.

Kun je hier niet op wachten? Ga dan naar het instellingenmenu van Android en controleer daar of de update al voor je klaar staat. Scrol hiervoor in het instellingenmenu naar beneden en kies de laatste optie voor meer informatie over je toestel. Kies daarna voor ‘Updates’. Als er nog geen update voor je klaar staat, dan probeer je het later nog eens.

Heb je echt geen geduld? Dan download je de factory images of OTA-images via Google. Een factory image installeren doe je zo.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu