Google geeft Android-beveiligingsupdate september 2018 vrij

Thomas Haenen
5 september 2018, 9:05
1 min leestijd
Google geeft Android-beveiligingsupdate september 2018 vrij

De Android-beveiligingsupdate van september 2018 biedt wederom enkele tientallen verbeteringen die het besturingssysteem veiliger en stabieler maken. Nexus- en Pixel-toestellen krijgen de update als eerste.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate september 2018 beschikbaar

Deze maand worden er volgens Google 59 problemen opgelost met de beveiligingsupdate. Het gaat veelal om kwetsbaarheden die door hackers gebruikt zouden kunnen worden om mee te kijken op je toestel. Een kritiek lek werd onder andere ontdekt in het media-framework, waarmee het in theorie mogelijk was om in te breken op een toestel door het verzenden van bepaalde bestanden naar een gebruiker.

Android-beveiligingsupdate september 2018

Volgens Google zijn er op dit moment nog geen gebruikers getroffen door de kwetsbaarheden die deze maand worden aangepakt. Desalniettemin is het zaak om updates nadat ze beschikbaar zijn zo snel mogelijk te installeren, zodat je zeker weet dat je niet kwetsbaar bent.

Extra update voor Pixel en Nexus

Zodra Google de beveiligingsupdate vrijgeeft, kunnen fabrikanten deze ook uitrollen voor hun toestellen. Googles eigen smartphones, de Nexus- en Pixel-reeks, zijn echter als eerste aan de beurt. Zij ontvangen bovendien nog een extra update die enkele andere problemen aanpakt. Zo wordt onder andere de geluidskwaliteit bij het afspelen van muziek via bluetooth in de auto verbeterd.

Heb je geen Google Pixel of Nexus? Dan moet je nog even geduld hebben. Merken als Nokia, Samsung en Sony weten de updates doorgaans binnen enkele dagen tot weken uit te rollen voor hun populairste smartphones. Sommige andere fabrikanten kiezen ervoor om beveiligingsupdates te bundelen en deze slechts eens in de zestig tot negentig dagen vrij te geven.

Android Planet plaatst regelmatig een overzicht met smartphones die een beveilingsupdate kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu