De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android-beveiligingsupdate van september nu beschikbaar voor Pixel-telefoons

Wouter Nijsen
4 september 2019, 10:46
1 min leestijd
Android-beveiligingsupdate van september nu beschikbaar voor Pixel-telefoons

Google brengt niet alleen Android 10 uit, maar heeft ook de beveiligingsupdate van september 2019 vrijgegeven. De update is direct beschikbaar voor Pixel-telefoons en verschijnt de komende weken ook voor smartphones van andere fabrikanten.

Android-beveiligingsupdate september 2019 beschikbaar

Deze week staat vooral in het teken van de release van Android 10, maar ook brengt Google weer een losse beveiligingsupdate uit. Pixel-telefoons die updaten naar Android 10 beschikken automatisch over de nieuwste beveiligingspatch, maar het duurt nog eventjes voordat smartphones van andere fabrikanten de nieuwe Android-versie krijgen. Zij kunnen nu wel alvast de beveiligingsupdate van september 2019 voor hun telefoons uitbrengen.

google pixel 3a review

De patch dicht ruim 100 beveiligingslekken in Android. Het gaat hier om zogenoemde achterdeurtjes die (in theorie) door kwaadwillenden gebruikt konden worden. Met de update zorg je ervoor dat je smartphone beschermd is tegen kwetsbaarheden in het mobiele besturingssysteem en je geen gevaar loopt.

De Android-beveiligingsupdate van 2019 is beschikbaar voor de Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a en Pixel 3a XL. Ook voor gebruikers van de Essential Phone staat de update direct klaar.

Uitleg: dit komt er kijken bij het maken van een beveiligingsupdate

Dit is wanneer je de update krijgt

Hierna ligt de bal bij smartphonefabrikanten om de software klaar te maken voor hun toestellen. Bedrijven als Nokia en OnePlus zijn er doorgaans als de kippen bij om de update uit te brengen.

Ook populaire smartphones van Samsung en Sony worden relatief snel bijgewerkt. Soms kiezen fabrikanten ervoor om meerdere maandelijkse updates te bundelen in een pakketje, en deze bijvoorbeeld per kwartaal uit te brengen. Onder meer Motorola pakt het vaak op deze manier aan.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu