Android-beveiligingsupdate van september nu beschikbaar

Colin Baak
8 september 2021, 9:15
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate van september nu beschikbaar

Vanwege een Amerikaanse feestdag duurde het even wat langer dan we gewend zijn. De Android-beveiligingsupdate van september 2021 wordt echter vanaf nu uitgerold. Downloaden kan per direct op verschillende Google Pixel-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate september 2021 te downloaden

We zaten er al enkele dagen op te wachten, maar hij rolt nu echt uit. We hebben het over de beveiligingsupdate van september. Vanwege een nationale feestdag had Google besloten om ‘m even uit te stellen. De zoekgigant ontwikkelt deze patch en stuurt ‘m dan naar andere fabrikanten, zodat zij de update ook kunnen uitrollen. Heb je een Pixel-smartphone op zak, dan krijg jij de update als eerste.

Wel zijn verschillende Google Pixels inmiddels te oud, waardoor ze de update niet meer ontvangen. Heb je een Pixel van de eerste of tweede generatie, dan val je buiten de boot. Heb je een Google Pixel 3 of nieuwer, dan ontvang je de update wel. In onderstaande lijstje zie je welke toestellen van Google ‘m wel krijgen:

google pixel 3a review

Via een kort bericht op het Android Security Bulletin lezen we dat er voornamelijk wat beveiligingsissues zijn aangepakt. Je Pixel-toestel geeft automatisch een melding dat de update klaarstaat. Wil je daar niet op wachten? Open dan de instellingen en kies voor ‘Systeem’, ‘Geavanceerd’ en ‘Systeemupdate’. Je smartphone checkt dan of er een update beschikbaar is en als dat zo is, kun je ‘m direct downloaden.

Geen Pixel, dus wanneer krijg ik de update?

Met een Pixel word je dus vaak als eerste getrakteerd op updates, maar dat is niet altijd het geval. Soms is bijvoorbeeld Samsung net wat eerder dan Google zelf. Wist je trouwens dat Android Planet elke vrijdag een overzicht publiceert met alle (beveiligings)updates van de week?

Tussen fabrikanten onderling zijn er ook aardig wat verschillen te zien tussen het updatebeleid. Ben jij wel benieuwd hoe de fabrikant van jouw toestel het doet? Lees dan ons artikel over het updatebeleid van verschillende fabrikanten eens door; zo weet je precies waar je aan toe bent.

Zo kunnen fabrikanten ervoor kiezen om elke maand een update uit te brengen, per twee maanden of ze bijvoorbeeld te bundelen per kwartaal. Daarbij ligt het ook aan de fabrikant hoe vlot het updatebeleid is. Samsung biedt een duidelijk, lang en snel updatebeleid, maar fabrikanten zoals OnePlus en Nokia scoren ook de nodige punten.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Heb jij afgelopen week een update ontvangen op jouw smartphone of tablet? Laat het on dan even weten en stuur ons een mailtje op redactie@bigspark.com. Natuurlijk zijn we ook bereikbaar via  Facebook of Instagram!

Het laatste nieuws over Google:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu