Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Overzicht: alle smartphones met Android-beveiligingsupdates in week 26 – 2018

Thomas Haenen
29 juni 2018, 16:57
3 min leestijd
Overzicht: alle smartphones met Android-beveiligingsupdates in week 26 – 2018

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 26

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Nokia

Veel Nokia-smartphones hebben in de afgelopen weken al de beveiligingsupdate van juni ontvangen. Deze week komen er nog twee toestellen bij. Zo heeft de Finse fabrikant vlak voor het einde van de maand vrijwel al zijn telefoons bijgewerkt. Met de patch ben je beschermd tegen vrijwel alle bekende kwetsbaarheden in het besturingssysteem.

Samsung

Nog net voor het einde van de maand rolt Samsung een handvol beveiligingsupdates uit voor zijn vlaggenschepen. Daarmee ben je dus volledig beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android. Voor de Galaxy Note 8 is er ook nog een flinke update van meerdere honderden MB’s groot, maar het is onduidelijk wat die precies verbetert.

Als het goed is krijg je een notificatie zodra de nieuwe software klaar staat voor jouw toestel. Handmatig checken kan door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan en ‘updates handmatig downloaden’ te selecteren.

Android beveiligingsupdate

Sony

Je leest het goed: Sony rolt deze week twee beveiligingsupdates van maart(!) uit. De software is voor twee oudere smartphones van het bedrijf, die oorspronkelijk in 2015 verschenen. Eigenlijk worden drie jaar oude smartphones niet meer ondersteund door Sony, maar het bedrijf heeft nu dus toch nog enkele beveiligingsupdates beschikbaar gemaakt. Daarmee zijn bezitters van deze toestellen nog íetsje langer beschermd.

Huawei

We kunnen deze week slechts één kleine update van Huawei melden. Bezitters van de P20 Pro kunnen binnenkort aan de slag met verbeterde superslowmotion. De driedubbele camera achterop kan automatisch slowmotion activeren als er beweging gedetecteerd wordt. Voor bezitters van de Huawei Mate 10 Lite en P10 Lite is er ook alvast goed nieuws. Een Android 8.0-update voor beide smartphones is nu beschikbaar in Duitsland, en dus waarschijnlijk ook binnen enkele dagen in Nederland.

  • Huawei P20 Pro – verbeterde superslowmotion en beveiligingsupdate juni

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met verwachte Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu