Overzicht: alle smartphones met Android-beveiligingsupdates in week 30 – 2018

Thomas Haenen
27 juli 2018, 14:45
3 min leestijd
Overzicht: alle smartphones met Android-beveiligingsupdates in week 30 – 2018

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 30

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met verwachte Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Nokia

Veel Nokia-smartphones hebben in de afgelopen weken al de beveiligingsupdate van juli ontvangen. Deze week komt er nog één toestel bij. Zo heeft de Finse fabrikant vlak voor het einde van de maand vrijwel al zijn telefoons bijgewerkt. Met de patch ben je beschermd tegen vrijwel alle bekende kwetsbaarheden in het besturingssysteem.

Nokia 3 – beveiligingsupdate juli

Samsung

Bij Samsung zijn deze week een heleboel beveiligingsupdates verschenen. De duurdere toestellen, die maandelijks bijgewerkt worden, kunnen aan de slag met de software van juli. Voor de goedkopere Samsung Galaxy J-reeks is slechts één update per kwartaal beschikbaar. Deze week zijn meerdere modellen daarom bijgewerkt naar de beveiligingsupdate van juni. De onlangs verschenen J6 krijgt wel de update van juli, overigens.

Samsung Galaxy J6 – beveiligingsupdate juli
Samsung Galaxy S8 – beveiligingsupdate juli
Samsung Galaxy S8 Plus – beveiligingsupdate juli
Samsung Galaxy J5 (2017) – beveiligingsupdate juni
Samsung Galaxy J7 (2017) – beveiligingsupdate juni

Motorola Moto G5S foto's

Motorola

Deze week ontvingen we een melding dat de Moto G5 aan de slag kan met de beveiligingsupdate van juli. We weten helaas niet of deze ook beschikbaar is voor andere (recente) Motorola-smartphones, maar daar gaan we eigenlijk wel vanuit. Heeft jouw toestel al iets ontvangen? Laat het ons even weten in de reacties!

Motorola Moto G5 – beveiligingsupdate juli
Motorola Moto G5 Plus – beveiligingsupdate juli

OnePlus

Bij OnePlus voorzien ze elke update gelijk van enkele nieuwe features. De OnePlus 5 en 5T krijgen deze week daarom niet alleen de beveiligingsupdate van juli, maar ook OxygenOS 5.1.4. Daarbij inbegrepen zit een functie voor groepsberichten in de sms-app, betere foto’s in de camera-app en slimmere stand-by waardoor je accu langer meegaat.

OnePlus 5 – OxygenOS 5.1.4 met beveiligingsupdate juli
OnePlus 5T – OxygenOS 5.1.4 met beveiligingsupdate juli

Huawei

Tot slot Huawei, dat tegenwoordig steeds betere ondersteuning biedt, zelfs voor zijn allergoedkoopste toestellen. De onlangs verschenen Y6 wordt deze week bijgewerkt – zij het helaas nog met een iets oudere update.

Huawei Y6 (2018) – beveiligingsupdate juni

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Y6 (2018)
Huawei Y6 (2018)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu