Beveiligingsupdate van februari nu beschikbaar voor Nexus-toestellen
Wouter Nijsen

Goed nieuws voor Nexus-gebruikers, want de beveiligingsupdate van februari is beschikbaar. De update lost tien problemen op, waarvan er volgens Google vijf kritiek zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Beveiligingsupdate van februari

Elke maand brengt Google een beveiligingsupdate uit voor Nexus-toestellen, waarmee (ernstige) problemen tijdig worden verholpen. Net als vorige maand is de beveiligingsupdate van februari al vroeg beschikbaar. De factory images van de update zijn via deze Google-pagina te downloaden en beschikbaar voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player, Nexus 9, Nexus 6, Nexus 5 en Nexus 7 (2013). Voor instructies kun je terecht in ons artikel waarin we uitleggen hoe je een factory image op je Nexus-toestel installeert.

De verwachting is dat de beveiligingsupdate spoedig ook over-the-air  wordt uitgerold. Je kunt checken of de update voor jou beschikbaar is door op je Nexus naar `Over de telefoon > Systeem-updates` te navigeren en vervolgens op `Controleren op update` te tikken.

De bugfixes en andere verbeteringen zitten verwerkt in een nieuwe versie van Android 6.0.1 (Marshmallow). Deze Android-versie werd in december uitgebracht en voegde meer dan 200 nieuwe emoji toe aan Marshmallow. Android 6.0.1 verhielp ook enkele bugs en bracht de `Tot volgend alarm`-optie terug, die plots was verdwenen. De functie werkt overigens nog steeds niet vlekkeloos.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.