De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Android-beveiligingsupdate van oktober verschijnt voor Pixel-telefoons

Colin Baak
6 oktober 2020, 9:11
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate van oktober verschijnt voor Pixel-telefoons

Google rolt de beveiligingsupdate van oktober uit voor Pixel-smartphones. De patch is te downloaden voor de Pixel 2-telefoons en nieuwer, plet wat bugs en zorgt voor betere beveiliging.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate van oktober 2020 nu te downloaden

De beveiligingsupdate van oktober 2020 is nu te downloaden op verschillende smartphones van Google zelf. Heb je een Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4, Pixel 4a of Pixel 4 XL dan kun je je telefoon bijwerken. Wel kan het even duren, voordat je ook op jouw toestel de update ziet. Voor de Google Pixel 4a 5G en Pixel 5 is er geen update beschikbaar, omdat deze toestellen nog niet verkrijgbaar zijn.

De oktoberpatch van 2020 lost verschillende kwetsbaarheden op. Zo is er een groot beveiligingsprobleem opgelost, waardoor het mogelijk was om binnen te dringen in de telefoon. Zo kon er achter de schermen malafide code worden gebruikt, waardoor gegevens niet altijd veilig waren. Voor Pixel 4a-gebruikers is ook de automatische helderheidsfunctie van het scherm aangepakt. Die werkte niet voor iedere gebruiker optimaal. Met deze update reageert die wel weer goed op de omgeving.

google pixel 4 xl review

Heb je een Pixel-telefoon, dan krijg je snel een melding dat de software-update te downloaden is. Wil je toch alvast handmatig checken of de update beschikbaar is? Volg daarvoor onderstaand stappenplan:

  1. Duik de instellingen van de telefoon in;

  2. Kies voor ‘Geavanceerd’;

  3. Klik op ‘Systeem-update’;

  4. Tik op ‘Controleren op update’

Krijg je nog geen melding? Probeer het dan over enkele dagen nog eens. De update rolt geleidelijk uit, dus elk uur checken heeft weinig nut.

Wanneer kan ik de update downloaden?

Heb je geen Google Pixel, maar een toestel van een andere fabrikant? Wanneer de oktoberupdate dan te downloaden is kan verschillen. Fabrikanten als OnePlus, Nokia en Samsung zijn normaliter vrij snel met het uitrollen van updates.

Heb je bijvoorbeeld een Huawei, Xiaomi of Motorola, dan duurt het doorgaans iets langer. Ook is het mogelijk dat je niet elke maand een update krijgt. Verschillende fabrikanten bundelen deze updates en rollen ze één keer per kwartaal uit.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Android Planet publiceert wekelijks een overzicht van smartphones die een Android- en of beveiligingsupdate hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4a
Google Pixel 4a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu