De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google brengt Android-beveiligingsupdate van september uit

Mike Peek
9 september 2020, 13:40
2 min leestijd
Google brengt Android-beveiligingsupdate van september uit

De Android-beveiligingsupdate van september 2020 is uitgebracht voor Pixel-telefoons. De patch is nu op Googles eigen toestellen te downloaden, maar verscheen al voor smartphones van Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate van september 2020 rolt uit

Google heeft de beveiligingsupdate van september 2020 uitgebracht voor de Pixel-telefoons. Heb je een Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4, Pixel 4 XL of Pixel 4a dan kun je de update vanaf nu downloaden. De update zit ook in het nieuwe Android 11 verwerkt. De nieuwste patch rolt geleidelijk naar iedereen uit, waardoor het eventjes kan duren voordat jij ‘m ziet verschijnen.

Hoewel Google de Android-beveiligingsupdates aan het begin van iedere maand uitbrengt voor zijn eigen smartphones, zijn er fabrikanten die de zoekgigant soms weten af te troeven. Zo kreeg de Note 9 eerder de patch van september 2020. Samsung is vaker ietsjes sneller dan Google zelf.

De Google-beveiligingspatch van september 2020 lost slechts een aantal kwetsbaarheden in het besturingssysteem op. De update brengt geen nieuwe features, maar verbetert de beveiliging.

Heb je een Pixel-telefoon, dan ontvang je spoedig een melding dat de beveiligingspatch klaarstaat. Als je wat minder geduldig bent, kun je ook handmatig checken of de update beschikbaar is. Ga hiervoor naar Instellingen, klik op ‘Systeem > Geavanceerd > Systeem-update’ en kies dan voor ‘Controleren op update’. Als de patch niet verschijnt, moet je nog eventjes wachten. Dit duurt doorgaans niet langer dan een paar dagen.

Wanneer kan ik de update downloaden?

Het verschilt per fabrikant en toestel wanneer jij de nieuwste beveiligingsupdate kan downloaden. Fabrikanten als Samsung, OnePlus, Sony en Nokia zijn doorgaans snel met het updaten van hun telefoons en rollen patches vaak maandelijks uit. Heb je een smartphone van bijvoorbeeld Motorola, Huawei of Xiaomi, dan duurt het doorgaans iets langer. Sommige merken kiezen ervoor om beveiligingspatches te bundelen en ieder kwartaal één grotere update uit te brengen.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Android Planet publiceert wekelijks een overzicht van smartphones die een update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu