De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 1

Michel van 't Klaphek
3 januari 2020, 19:01
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 1

Ga jij het jaar fris beginnen met een nieuwe update voor je Android-telefoon? In dit overzicht houden we bij welke toestellen afgelopen week zijn bijgewerkt. Benieuwd of jouw smartphone hierbij zit? Kijk dan snel verder!

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 1 – 2020

Op Android Planet besteden we dagelijks tijd aan smartphones die updates ontvangen. In 2020 gaan we op dezelfde voet verder. Meestal schrijven we over toestellen die een versie-update ontvangen, bijvoorbeeld als smartphones naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Check hiervoor ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. Zo weet je direct of, en wanneer jouw toestel bijgewerkt wordt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze voegen misschien geen nieuwe functies toe, maar krikken wel de beveiliging van je toestel omhoog. Een Android-beveiligingsupdate houdt bijvoorbeeld adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit overzicht verzamelen.

In dit overzicht vind je alleen updates die in Nederland verkrijgbaar zijn. Heb jij de patch uit onderstaande lijst nog niet ontvangen? Geen paniek. De uitrolsnelheid verschilt per toestel, bijvoorbeeld vanwege onderlinge providers. Wil je hier meer over lezen? Check dan ook ons achtergrondartikel over het proces achter een Android-beveiligingsupdate.

Samsung

Een rustige week voor Samsung. De fabrikant werkte afgelopen week twee middenklassers bij met de meest recente beveiligingsupdate. Nieuwe functies hoef je niet te verwachten: enkel de veiligheid is opgekrikt.

Nokia

Nokia heeft haar vlaggenschip voorzien van de meest recente veiligheidsupdate. Ook de Nokia 8.1 is weer helemaal bijgewerkt. Nieuwe functies laten nog even op zich wachten.

motorola moto g6 review

Motorola

Lenovo heeft afgelopen week twee updates uitgebracht. De Moto G6 Plus gaat momenteel met de patch van november door het leven, terwijl de Motorola One is bijgewerkt met de update van december. Het Android One-toestel is zodoende weer helemaal bij.

Honor

Op de valreep van 2019 heeft Honor de View 20 bijgewerkt met de december-patch. Er zijn geen nieuwe functies toegevoegd.

Huawei

Nadat de Huawei P Smart uit 2018 vorige week werd bijgewerkt, heeft nu ook de meest recente versie van het budgettoestel een nieuwe update ontvangen. De P Smart (2019) draait nu op de meest recente Android-beveiligingsupdate.

Huawei P Smart (2019) videoreview

LG

Het heeft even mogen duren, maar de LG G7 Fit is eindelijk bijgewerkt naar Android 9.0, de versie van 2018. Ook belooft LG de accuduur middels de update te verbeteren. Het is verstandig om vooraf een back-up van je smartphone te maken. Zo raak je geen persoonlijke gegevens kwijt als het mis gaat.

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Daarover gesproken. Dit overzicht maken we voor een groot gedeelte samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Arjan, Freek, Theo en Ron: bedankt voor het doorgeven van updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A5 (2017)
Samsung Galaxy A5 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu