Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 1

Colin Baak
8 januari 2021, 16:54
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 1

Ook dit jaar kun je uiteraard weer elke week een artikel verwachten waarin we alle updates voor je op een rij zetten. Daarbij gaat het om beveiligingspatches, maar ook om nieuwe versies voor Android die uitrollen. We trappen uiteraard af met alle updates van de eerste week van 2021!

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 1 – 2021

Android Planet praat je dagelijks bij over smartphone-updates. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze worden bijgewerkt naar Android 10 of Android 11. Hiervoor hebben we overigens het Android 10-overzicht en Android 11-overzicht in het leven geroepen. In deze overzichtsartikelen zie je precies of en wanneer jouw telefoon wordt bijgewerkt. Check ook ons grote beveiligingsupdate-overzicht, waarin je ziet tot wanneer jouw toestel updates krijgt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adwaremalwareransomware en fleeceware buiten de deur. Zulke updates rollen het hele jaar door uit. In dit overzicht stellen we een wekelijks overzicht van de beveiligingsupdates samen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen zorgen. Meestal duurt het een paar dagen tot weken voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Google

Fabrikant Google was er uiteraard weer vlug bij. Voor alle Google Pixels vanaf de Pixel 3-serie is de nieuwste beveiligingspatch dan ook alweer te downloaden.

google pixel 5 review

Samsung

Ook Samsung verdient een berg kudo’s, want op verschillende toestellen rolt de nieuwste beveiligingsupdate ook al uit. Daarnaast is de uitrol (ook in Nederland) van Android 11 voor de Galaxy S10-reeks begonnen. Die rolt gefaseerd uit, waardoor het nog even kan duren, voordat de software ook op jouw toestel te downloaden is.

Geen update?

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. Zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Huub: dank voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu