De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 1

Colin Baak
7 januari 2022, 17:12
3 min leestijd
Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 1

Een van de vaste rubrieken van Android Planet is ons wekelijkse update-overzicht. Daarin vind je elke ronde een overzichtelijke lijst van smartphones en tablets die een Android-update of beveiligingspatch hebben gekregen. Natuurlijk vind je dat overzicht ook in 2022 elke week op onze site.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 1 – 2022

Android Planet schrijft dagelijks over smartphones die updates ontvangen. Het gaat dan meestal om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer een telefoon van Android 11 naar Android 12 gaat.

Wil je precies weten wanneer jouw toestel aan de beurt is? Neem dan een kijkje in het Android 11 update-overzicht, of het Android 12 update-overzicht. In deze artikelen houden we precies bij welke smartphones een versie-update krijgen.

Maar, vlak de beveiligingsupdates niet uit. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar zijn wel heel belangrijk. Een nieuwe beveiligingsupdate houdt narigheid als adware, malware en andere virussen buiten de deur. Fabrikanten rollen dit soort updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen.

Google

De nieuwste beveiligingspatch rolt natuurlijk uit voor toestellen van de zoekgigant. Opvallend is dat de nieuwste twee smartphones: Pixel 6 en Pixel 6 Pro, nog geen update hebben gekregen. Google heeft namelijk te maken met verschillende bugs.

google-producten nederland

Samsung

Ook Samsung is er vroeg bij en rolt de januari-update al uit voor verschillende van zijn toestellen. Daarnaast zien we ook weer een handvol smartphones die Android 12 nu kunnen downloaden.

  • Samsung Galaxy Tab S7 – Android 12 en One UI 4.0-schil
Samsung Galaxy Z Flip 3

Waarom staat mijn telefoon er niet tussen?

Het is heel goed mogelijk dat jouw smartphone niet in de lijst staat. Fabrikanten brengen Android-beveiligingsupdates het hele jaar door uit, dus misschien staat ‘ie er in de volgende editie wél tussen.

Zelfs als je smartphone wel in het overzicht staat moet je wellicht nog even geduld hebben. Het duurt soms een paar dagen voordat de update naar alle exemplaren van een model is uitgerold.

Ben je benieuwd naar het volgende overzicht? Volg ons dan door de gratis Android Planet-app te downloaden, of schrijf je in voor de nieuwsbrief (die uiteraard ook kosteloos is).

Tot slot: dit overzicht maken we gezamenlijk met onze lezers. Jullie tips helpen ons enorm! Heeft jouw smartphone wel een update gekregen, maar staat hij niet in de lijst? Laat dan een reactie achter zodat wij ‘m kunnen toevoegen.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Jo, Maurice en Dick: dank voor het doorgeven!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu