Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 10

Thomas Haenen
8 maart 2019, 14:45
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 10

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 10

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Google

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe beveiligingsupdate. Die is doorgaans als eerste beschikbaar voor Googles eigen smartphones. Met onderstaande Pixels sta je nog steeds vooraan in de rij voor verse software. Ze zijn hiermee beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android.

Samsung

Android beveiligingsupdate Samsung Galaxy S10 update

Het zal je niet ontgaan zijn: de Galaxy S10-reeks is vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar. Samsung heeft gelijk een update klaarstaan die alle drie de toestellen aanpakt. De changelog belooft onder andere verbeteringen voor de camera, vingerafdrukscanner en prestaties.  Met dank aan Henk voor de tip!

Nokia

De opmerkelijkste update kwam deze week van Nokia. Het bedrijf bracht deze week eindelijk de langverwachte Android 8.1-update uit voor de Nokia 2. Die is echter optioneel, en Nokia zelf raadt hem eigenlijk af. De prestaties zijn namelijk verre van optimaal. Maar een belofte is een belofte, dus de Finse fabrikant heeft de update wél alsnog ontwikkeld.

Huawei

Vorige week schreven al dat de Mate 20-reeks was bijgewerkt met de update van februari, maar niet veel later volgden ook de P20, P20 Pro en Mate 10 Pro. Dank aan Joan Lute en Ben voor het doorgeven van de tips! Is jouw Huawei ook onlangs bijgewerkt? Laat van je horen in de reacties!

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu