Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 11

Thomas Haenen
15 maart 2019, 16:55
4 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 11

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 11

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android Q. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Google

Normaal benoemen we alleen definitieve updates en geen tests, maar voor deze ene keer maken we een uitzondering. Google gaf deze week namelijk de allereerste Developer Preview van Android Q vrij. Wil je alvast de nieuwe features van Android Q testen, dan kan dat op alle Pixel-toestellen. Lees ook onze tip voor het installeren van Android Q op Google Pixel-smartphones.

Samsung

Vanuit Samsung slechts een handjevol beveiligingsupdates deze week. Opmerkelijk genoeg verschijnt de update van maart eerst voor de Note 9. Bezitters van een toestel uit de gloednieuwe Galaxy S10-reeks moeten nog iets langer wachten op de update.

Nokia

Slechts een enkele update van de Finnen deze week, maar wel een relatief belangrijke. De Nokia 3.1, een toestel van iets meer dan 100 euro, is nu van Android Pie voorzien. Daarmee loopt deze budgetsmartphone voor op toptoestellen van LG, HTC en andere grote fabrikanten.

Gezichtsherkenning smartphones onveilig

Sony

Sony houdt het tempo zoals altijd hoog, en gooit er deze week al beveiligingsupdates uit voor zowat alle toptoestellen die ze in 2018 uitbrachten. De vorige generaties volgen vermoedelijk ook binnen afzienbare tijd.

Motorola

Voor Nederlandse bezitters van de Moto G6 Plus is er goed nieuws: zij kunnen eindelijk aan de slag met Android Pie. Die update was al eerder in andere landen beschikbaar maar rolt hier nu ook uit. Helaas nog wel vergezeld van een wat verouderde beveiligingsupdate.

Xiaomi

Xiaomi heeft inmiddels verschillende Android One-toestellen, wat betekent dat je verzekerd bent van regelmatige updates. Ook de Mi A2 kan, ruim een jaar na zijn release, nog altijd rekenen op snelle maandelijkse beveiligingsupdates.

LG

Van alle grote fabrikanten heeft LG meer moeite met beveiligingsupdates dan de meesten. De fabrikant loopt nog altijd vaak achter en is bovendien erg inconsistent. De G7 ThinQ, nog altijd het nieuwste toptoestel van de fabrikant, heeft nu pas de update van februari ontvangen. Van een Android Pie-update voor deze smartphone is nog altijd geen spoor.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A7
Samsung Galaxy A7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu