De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 12

Thomas Haenen
22 maart 2019, 16:55
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 12

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 12

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android Q. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Goed nieuws is er vooral voor bezitters van de Galaxy A8, die deze week aan de slag mochten met Android Pie. Het is één van de eerste smartphones uit de Galaxy A-reeks met de nieuwe software. Het toestel wordt tevens voorzien van de OneUI-interface, waarmee het toestel makkelijker met één hand te gebruiken is. Daarnaast rolt er een handjevol beveiligingsupdates uit.

Nokia

De Nokia 5.1, een toestel van minder dan 150 euro, is nu van Android Pie voorzien. Daarmee loopt deze budgetsmartphone voor op toptoestellen van LG, HTC en andere grote fabrikanten. Het is geen hele grote verrassing meer van Nokia, dat altijd snel is met updates, maar blijft prijzenswaardig.

Sony

Sony houdt het tempo zoals altijd hoog, en gooit er deze week weer één beveiligingsupdate uit. Afgelopen week waren veel andere toestellen al aan de beurt, en de kans is groot dat Sony nog voor het einde van maart een groot deel van zijn line-up bijwerkt.

Android beveiligingsupdate

Huawei

De Huawei Mate 9 is inmiddels ruim twee jaar oud, maar de Chinese fabrikant is hem nog niet vergeten. Een Android Pie-update wordt vanaf deze week uitgerold in Nederland. Het is waarschijnlijk de laatste grote update voor de smartphone die oorspronkelijk met Android Nougat werd uitgebracht.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu