De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 12

Michel van 't Klaphek
20 maart 2020, 16:54
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 12

Tussen al het coronanieuws door blijven Android-updates gelukkig gewoon verschijnen. Vooral Samsung was afgelopen week op dreef. Ben je benieuwd of jouw toestel een update krijgt? Check dan snel het overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 12 – 2020

Op Android Planet lees je dagelijks over updates voor smartphones. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we overigens ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je precies of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen paniek. Het duurt doorgaans een paar dagen tot weken voordat alle exemplaren zijn bijgewerkt.

Samsung

Samsung heeft afgelopen week een reeks updates uitgebracht. De camera-app van het kersverse vlaggenschip, de Galaxy S20, is er zodoende op vooruit gegaan. Ook werden de bijna drie jaar oude Note 8 en Galaxy S8 (Plus) van een update voorzien. De Galaxy A40 is aan de Android 10-update begonnen, al lijkt deze gefaseerd uit te rollen. Het kan dus een paar dagen tot weken duren voordat alle exemplaren zijn bijgewerkt.

samsung galaxy s20 ultra review

OnePlus

OnePlus heeft afgelopen week twee updates uitgebracht. Zowel de OnePlus 5(T) als OnePlus 6(T) hebben nu de Android-beveiligingsupdate van februari. Bovendien heeft de update enkele bugs bij laatstgenoemde verholpen, al treedt OnePlus niet in details.

Nokia

Goed nieuws voor mensen met een Nokia 2.2. Het betaalbare toestel uit 2019 wordt vanaf nu bijgewerkt naar Android 10. Dit betekent dat je onder met de donkere modus, nieuwe privacy-instellingen en een beter deelmenu aan de slag kunt. Heb je een Nokia-toestel en nog geen Android 10? Neem dan een kijkje op de onlangs bijgewerkte roadmap van de fabrikant.

xiaomi mi a3 review

Xiaomi

Het Chinese Xiaomi heeft Android 10 uitgebracht voor de Mi A3, maar nu echt. De update rolde eerder deze maand al uit, maar veroorzaakte toen een hoop problemen. Het bedrijf claimt dat deze nu zijn verholpen en hervat de uitrol.

Volgende keer beter

Staat je toestel er niet bij? Niet getreurd! Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien heb je de volgende keer meer geluk. En trouwens, zelfs als je smartphone wel in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Onder meer je provider en toestelversie kunnen invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Wekelijks maakt Android Planet een overzicht van smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief. Ook kun je natuurlijk onze gratis Android Planet-app voor je smartphone of tablet downloaden.

Tot slot nog een bedankje naar alle lezers die ons wekelijks updates tippen. _marc0, Rick, William, Riyan, Melinda en Ruud: dankjewel voor het doorgeven!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 2.2
Nokia 2.2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu