Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

Thomas Haenen
29 maart 2019, 14:52
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 13

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android Q. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Bij Samsung kwamen de updates deze week op een hoog tempo uit. Voor liefst drie toestellen uit de Galaxy A-reeks is nu de Android Pie-update beschikbaar, inclusief de OneUI-interface. Ook de Galaxy S10- en Galaxy S9-reeks hebben een update gekregen.

Nokia

Een nieuwe week, een nieuwe set beveiligingsupdates vanuit Nokia. Dit keer loopt het aanbod van de spotgoedkope Nokia 1 tot de populaire 7 Plus, allen bijgewerkt met de nieuwste bescherming van Google.

Huawei

Vanuit Nokia deze week liefst twee grote updates, allebei voor oudere smartphones. De Mate 9 dateert alweer uit eind 2016, de P10 verscheen begin 2017. Het is waarschijnlijk de laatste grote update voor beide smartphones. Let op: het is nog niet helemaal duidelijk of beide updates al breed in Nederland verkrijgbaar zijn, of slechts bij een enkele provider.

Sony

Deze week werkt Sony drie toestellen bij die allemaal eind 2017 verschenen. De fabrikant is consequent en snel in het updaten van zijn smartphones, zelfs de oudere modellen,

Honor

Honor is een submerk van Huawei, dat zich focust op betaalbare smartphones met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. De fabrikant is vrij goed in het regelmatig updaten van zijn smartphones, en dankzij tips van onder andere André zijn we deze week op de hoogte gesteld van enkele recente updates.

  • Honor 8X – Android 9.0 (Pie)-update
  • Honor View 20 – beveiligingsupdate maart 2019
  • Honor 9 Lite – beveiligingsupdate maart 2019

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu