De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

Michel van 't Klaphek
27 maart 2020, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

Ook afgelopen week rolden er weer een hoop updates uit. Benieuwd of jouw toestel bij gelukkigen hoort? Check dan snel het overzicht!

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 13 – 2020

Op Android Planet lees je dagelijks over updates voor smartphones. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we overigens ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je precies of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen paniek. Het duurt doorgaans een paar dagen tot weken voordat alle exemplaren zijn bijgewerkt.

Samsung

Samsung laat er met de Galaxy S20 geen gras over groeien. De fabrikant heeft namelijk een nieuwe update voor de camera uitgebracht. Ook is er goed nieuws voor mensen met een Galaxy S10- en Note 10-toestel. Deze toestellen kunnen dankzij OneUI 2.1 namelijk aan de slag met enkele toffe Galaxy S20-functies.

samsung tweestapsverificatie

Nokia

Nokia heeft afgelopen week een rits toestellen bijgewerkt met de Android-beveiligingsupdate van maart. Zodoende zijn de smartphones net voor het begin van april alsnog up-to-date. Er zijn geen nieuwe functies toegevoegd.

Honor

Het is nog even wachten op Android 10, maar de Honor 10 is deze week wel bijgewerkt met de eerste veiligheidspatch van 2020.

  • Honor 10 – beveiligingsupdate januari 2020
motorola moto g6 play review

Motorola

Heb je een Moto G6 Play? Dit toestel heeft afgelopen week voor het eerst in lange tijd weer eens een update gekregen, al is de patch bij uitkomst al direct verouderd.

Xiaomi

De Android 10-update laat bij veel Xiaomi Mi A3-eigenaren nog op zich wachten, maar de meest recente beveiligingsupdate biedt (een schrale) troost. De patch voegt verder geen nieuwigheden toe.

Update je Android-smartphone

Staat je toestel er niet bij? Niet getreurd! Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien heb je de volgende keer meer geluk. En trouwens, zelfs als je smartphone wel in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Onder meer je provider en toestelversie kunnen invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Wekelijks maakt Android Planet een overzicht van smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief. Ook kun je natuurlijk onze gratis Android Planet-app voor je smartphone of tablet downloaden.

hvj87, r0y en Purin: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G6 Play
Motorola Moto G6 Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu