Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 13

Colin Baak
1 april 2022, 16:04
3 min leestijd
Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 13

Afgelopen week ontvingen we ook weer veel mails van onze trouwe lezers, met informatie over allerlei (beveiligings)updates. In dit overzicht vind je dan ook alle updates voor smartphones en tablets natuurlijk weer op een rij!

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 13 – 2022

Android Planet schrijft dagelijks over smartphones die updates ontvangen. Het gaat dan meestal om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer een telefoon van Android 11 naar Android 12 gaat.

Wil je precies weten wanneer jouw toestel aan de beurt is? Neem dan een kijkje in het Android 11 update-overzicht, of het Android 12 update-overzicht. In deze artikelen houden we precies bij welke smartphones een versie-update krijgen.

Maar, vlak de beveiligingsupdates niet uit. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar zijn wel heel belangrijk. Een nieuwe beveiligingsupdate houdt narigheid als adware, malware en andere virussen buiten de deur. Fabrikanten rollen dit soort updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen.

Motorola

Moto G200 review

Nokia

Fabrikant Nokia rolde de maart-patch uit voor verschillende toestellen.

OnePlus

In december begon OnePlus al met de uitrol van Android 12 voor de 9-serie, maar die update werd teruggetrokken en later toch weer uitgerold. Pas afgelopen week verscheen de genoemde update op ons exemplaar van de redactie.

  • OnePlus 9 – Beveiligingsupdate maart 2022 en Android 12
  • OnePlus 9 Pro – Beveiligingsupdate maart 2022 en Android 12
OnePlus 9 Pro

Samsung

Samsung is er weer snel bij, want verschillende toestellen krijgen de gloednieuwe april-patch al binnen. Ook verschillende andere smartphones krijgen updates voorgeschoteld.

samsung galaxy s22 review

Sony

Een kleine update voor een van de toestellen van Sony rolde ook uit.

Waarom staat mijn telefoon er niet tussen?

Het is heel goed mogelijk dat jouw smartphone niet in de lijst staat. Fabrikanten brengen Android-beveiligingsupdates het hele jaar door uit, dus misschien staat ‘ie er in de volgende editie wél tussen.

Zelfs als je smartphone wel in het overzicht staat moet je wellicht nog even geduld hebben. Het duurt soms een paar dagen voordat de update naar alle exemplaren van een model is uitgerold.

Ben je benieuwd naar het volgende overzicht? Volg ons dan door de gratis Android Planet-app te downloaden, of schrijf je in voor de nieuwsbrief (die uiteraard ook kosteloos is).

Tot slot: dit overzicht maken we gezamenlijk met onze lezers. Jullie tips helpen ons enorm! Heeft jouw smartphone wel een update gekregen, maar staat hij niet in de lijst? Laat dan een reactie achter zodat wij ‘m kunnen toevoegen.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Edwin, Louisa, Anton, Tom, Marc-Jan, Herman, William & Gerrit: dank voor het doorgeven!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5.4
Nokia 5.4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu