De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 14

Thomas Haenen
5 april 2019, 16:55
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 14

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 14

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android Q. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Google

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe beveiligingsupdate. Die is doorgaans als eerste beschikbaar voor Googles eigen smartphones. Met onderstaande Pixels sta je nog steeds vooraan in de rij voor verse software. Ze zijn hiermee beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android.

Samsung

Deze week een handjevol beveiligingsupdates vanuit Samsung. Opmerkelijk genoeg zijn zowel de J6 als de J6 Plus bijgewerkt, maar loopt één toestel een maandje achter.

Android beveiligingsupdate

Honor

Honor is een submerk van Huawei, dat zich focust op betaalbare smartphones met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Deze week bracht de fabrikant een Android Pie-update voor de betaalbare 8X uit in Nederland. Het toestel kost iets minder dan 250 euro en is hiermee van de nieuwste software voorzien. Bedankt voor de tip, Honor-fans!

Sony

De Android Pie-update voor deze drie Sony-smartphones dook eerder dit jaar ook al op, maar werd toen slechts in een handjevol landen uitgerold. Nu lijkt deze langzaamaan ook zijn weg naar Nederland te vinden.

Motorola

Een opmerkelijke update vanuit Motorola deze week: de inmiddels drie jaar oude Moto G4 Plus wordt eindelijk bijgewerkt naar het anderhalf jaar oude Android Oreo. Motorola beloofde die update ooit bij die release, en belofte maakt schuld. Het toestel is eigenlijk niet ideaal voor de nieuwe software, maar na een lange ontwikkelperiode is de update eindelijk in Nederland beschikbaar.

nokia 7 plus privacylek

Nokia

Een nieuwe week, een nieuwe beveiligingsupdate vanuit Nokia. Dit keer is onder andere de goedkope Nokia 3 bijgewerkt. De smartphone is inmiddels ruim twee jaar oud maar wordt nog altijd maandelijks ondersteund.

Huawei

Xiaomi

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu