Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 14

Colin Baak
3 april 2020, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 14

Ook afgelopen week rolden fabrikanten weer allerlei (beveiligings)updates uit. Benieuwd of jouw toestel bij gelukkigen hoort? Check dan snel het overzicht!

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 14 – 2020

Op Android Planet lees je dagelijks over updates voor smartphones. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we overigens ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je precies of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen paniek. Het duurt doorgaans een paar dagen tot weken voordat alle exemplaren zijn bijgewerkt.

Samsung

Samsung ging afgelopen week weer verder met de uitrol van updates voor veel van zijn toestellen. Niet alleen zagen we Android 10-updates voor verschillende toestellen, maar ook rolden er veel beveiligingsupdates uit.

Samsung Galaxy A70

Nokia

Het heeft even geduurd, maar de Android 10-update voor de Nokia 7.2 rolt ook hier uit, dus updaten maar.

  • Nokia 7.2 – Android 10 met beveiligingsupdate maart 2020

Honor

Weinig updates voor toestellen van het Chinese merk Honor deze week, de Honor 10 Lite kreeg wel een beveiligingsupdate.

Huawei

Ook bij Huawei was er niet heel veel updatenieuws, maar rolden wel verschillende beveiligingspatches uit voor enkele toestellen.

huawei p30 lite new edition

Motorola

De One Action van Motorola kreeg een kleine update voor zijn kiezen, waarna de beveiliging is bijgewerkt tot en met februari.

OnePlus

Xiaomi

Ook bij Xiaomi is er weinig interessant updatenieuws deze week, de Mi 9 SE werd voorzien van de beveiligingsupdate van februari.

Update je Android-smartphone

Staat je toestel er niet bij? Niet getreurd! Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien heb je de volgende keer meer geluk. En trouwens, zelfs als je smartphone wel in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Onder meer je provider en toestelversie kunnen invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Wekelijks maakt Android Planet een overzicht van smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief. Ook kun je natuurlijk onze gratis Android Planet-app voor je smartphone of tablet downloaden.

Hans & Lukas: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 10 Lite
Honor 10 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu