Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

Thomas Haenen
12 april 2019, 16:57
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 15

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android Q. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

De belangrijkste update van Samsung is deze week voor de Galaxy A7. De Android Pie-update voor dat toestel werd al eerder uitgerold, maar bleek voor problemen tijdens het bellen te zorgen. Samsung pauzeerde de uitrol vervolgens snel. Inmiddels is de bug opgelost en lijkt de update weer beschikbaar te zijn voor Nederlandse gebruikers.

Nokia Face Unlock-update

Nokia

De uitrol van de nieuwste beveiligingsupdate lijkt deze maand wat langzamer te gaan dan we van Nokia gewend zijn. Tot nu toe is alleen de Nokia 1 bijgewerkt, het allergoedkoopste toestel van de fabrikant.

Sony

Bij Sony zit het tempo er wel goed in. De fabrikant heeft nu al de beveiligingsupdate uitgerold voor alle high-end smartphones die ze in 2018 uitgebracht hebben. Oudere en goedkopere toestellen volgen, Sony kennende, ook binnen een paar weken.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 1 Android
Nokia 1 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu