De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 16

Thomas Haenen
19 april 2019, 16:59
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 16

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 16

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android Q. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Vanuit Samsung deze week een keurig rijtje met beveiligingsupdates. Bij de Galaxy S10 en S10 Plus zit bovendien nog een extra verbetering: de ultrasone vingerafdrukscanner in het scherm zou zijn verbeterd. Laat in de reacties horen of je daar iets van merkt!

Motorola Moto G6 Play review

Motorola

Langzaam maar zeker rolt Motorola steeds meer Android Pie-updates uit. Deze week is de Moto G6 Play aan de beurt. Van verschillende gebruikers hebben we inmiddels gehoord dat ze de update hebben ontvangen.

Sony

Bij Sony zit het tempo er zoals altijd goed in. Vorige week rolde de beveiligingsupdate van april al uit voor de XZ2 en XZ3, nu is ook de generatie daarvoor aan de beurt. Terwijl veel concurrenten nog moeten beginnen met de nieuwe update, is Sony alweer bijna volledig.

Nokia

Normaal is Nokia er als de kippen bij als het om updates gaat, maar deze week rollen ze liefst drie oudere stukken software uit. In een verklaring laat de fabrikant weten dat er wat problemen opdoken bij het voorbereiden van de beveiligingupdate van maart, waardoor er iets meer tijd nodig was. Vanaf volgende maand zegt Nokia weer op schema te lopen.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5
Nokia 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu