De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 16

Colin Baak
17 april 2020, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 16

Afgelopen week zagen we ook weer allerlei toestelupdates de revue passeren. Verschillende toestellen kregen (eindelijk) Android 10, maar ook zagen we veel beveiligingsupdates voorbijkomen. Benieuwd of er ook een update voor jouw Androidtoestel te downloaden is? Check dan snel ons uitgebreide overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 16 – 2020

Op Android Planet lees je dagelijks over updates voor smartphones. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we overigens ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je precies of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen paniek. Het duurt doorgaans een paar dagen tot weken voordat alle exemplaren zijn bijgewerkt.

Honor

Voor de Honor 20 Pro is de beveiliging bijgewerkt met de patch van maart 2020.

Huawei

De Huawei P9 kreeg afgelopen week vanuit het niets een beveiligingsupdate, wel die van augustus 2019 en voor de P Smart Z rolt Android 10 nu wat breder uit.

Motorola

De One van Motorola kan worden voorzien van Android 10 en ook zien we een beveiligingsupdate voor de G8 Plus.

motorola moto g8 plus review

Nokia

De uitrol van Android 10 voor de Nokia 8 Sirocco is ook in volle gang, wat gebeurt in verschillende fases.

OnePlus

OnePlus brengt een update met onder andere de beveiligingspatch van maart 2020 naar de toptoestellen van de vorige generatie.

Realme

Voor de Realme 5 Pro is Android 10 ook te downloaden. Dat kan nog niet via het toestel zelf, maar je hebt voor nu nog even een computer nodig als hulpmiddel.

  • Realme 5 Pro – Android 10

Samsung

Ook Samsung voorziet verschillende toestellen van nieuwe software, waaronder de populaire Samsung Galaxy A50 en S20-reeks.

xiaomi mi a2 review

Xiaomi

Tot slot is er ook nog de Chinese fabrikant Xiaomi, die onder andere de Xiaomi Mi A2 voorzien van een nieuwe beveiligingsupdate.

Update je Android-smartphone

Staat je toestel er niet bij? Niet getreurd! Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien heb je de volgende keer meer geluk. En trouwens, zelfs als je smartphone wel in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Onder meer je provider en toestelversie kunnen invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Wekelijks maakt Android Planet een overzicht van smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief. Ook kun je natuurlijk onze gratis Android Planet-app voor je smartphone of tablet downloaden.

Gerrit, Jos, Ruud, Tim, Marco: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 20 Pro
Honor 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu