Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 17

Thomas Haenen
26 april 2019, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 17

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 17

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android Q. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Samsung bracht deze week de beveiligingsupdate van april uit voor zijn populairste smartphones, en had er bovendien een fijne extra bij zitten. De volledige Galaxy S10-reeks heeft nu ook een nachtmodus-update die deze optie makkelijker te vinden maakt in de camera-app. Je hoeft nu niet meer te zoeken tussen de instellingen, maar hij staat direct onderin in beeld zodra je de camera opent.

Huawei

Ook Huawei is begonnen met de uitrol van de april-update. Voor zover bij ons bekend is, zijn alleen de P30 en P30 Pro nu bijgewerkt.

Kleinere OnePlus-smartphone

OnePlus

Eigenlijk belooft OnePlus maandelijkse updates, maar om onbekende redenen lukt dat de laatste tijd niet helemaal. Zo komen ze nu pas met de update van maart aanzetten voor hun twee nieuwste smartphones. Het is bovendien de eerste update sinds januari. Wellicht is de fabrikant erg druk met de ontwikkeling van de OnePlus 7, die halverwege mei verschijnt.

Nokia

Nokia schiet als een stoomlocomotief door de beveiligingsupdates heen. Elke week verschijnen er weer een handvol, betrouwbaar en snel. Het gaat niet altijd even hard, maar je kunt erop rekenen dat zelfs de goedkoopste smartphones bijgewerkt worden.

LG

Voor LG-gebruikers is het een beetje afzien. De fabrikant wordt langzaam maar zeker iets beter in het uitrollen van beveiligingsupdates, en werkt deze week de G6 uit 2017 bij. Er zijn echter nog altijd geen LG-smartphones met Android Pie. Het eerste toestel wordt waarschijnlijk pas ergens in de zomer bijgewerkt, bijna een vol jaar nadat Google de update introduceerde.

  • LG G6 – beveiligingsupdate april 2019

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu