Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 18

Colin Baak
1 mei 2020, 16:59
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 18

Ook deze week zien we weer verschillende updates qua Androidversie en beveiligingspatch voorbijkomen. Heel noemenswaardige updates zagen we echter niet verschijnen. Check nu snel of er voor jouw toestel een update klaar staat!

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 18 – 2020

Op Android Planet lees je dagelijks over updates voor smartphones. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we overigens ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je precies of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen paniek. Het duurt doorgaans een paar dagen tot weken voordat alle exemplaren zijn bijgewerkt.

Honor

Weinig nieuws qua updates voor Honor, alleen de 20 Pro is voorzien van een nieuwe beveiligingspatch.

LG

Ook bij LG is er weinig nieuws te melden, alleen dat de LG V40 ThinQ een nieuwe beveiligingsupdate heeft gekregen, die van maart 2020.

Motorola

Motorola heeft zijn ‘One’ voorzien van de beveiligingspatch van april.

Nokia

We hebben er even op moeten wachten, maar de Android 10-update rolt nu ook eindelijk uit voor de Nokia 6.2.

nokia 6.2

Oppo

Oppo heeft verschillende toestellen voorzien van de update van april voor beveiliging.

Samsung

De Samsung Galaxy S20-familie behoort tot de eerste toestellen die voorzien zijn van de beveiligingsupdate van mei. Daarmee stoten ze deze ronde zelfs de Google Pixel-toestellen van hun troon. Daarnaast zien we ook voor andere toestellen verschillende updates.

Xiaomi Mi 9 2

Xiaomi

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft voor hun Mi 9-serie verschillende beveiligingsupdates uitgestuurd.

Staat je toestel er niet bij? Niet getreurd! Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien heb je de volgende keer meer geluk. En trouwens, zelfs als je smartphone wel in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Onder meer je provider en toestelversie kunnen invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Wekelijks maakt Android Planet een overzicht van smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief. Ook kun je natuurlijk onze gratis Android Planet-app voor je smartphone of tablet downloaden.

Dennis, Richard & Jan: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 20 Pro
Honor 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu